”Deasupra porții este emblema farmaciei, iar cum urcai la etaj la stânga a fost o statuie... o femeie... familia Béres, farmacist... nostalgie...”

”... Acolo stătea o frumoasă colegă de clasă Kopel Livia. În stânga stătea maistrul școlar, urmează casa lui Sala baci (Sala Ismail) cel cu înghețată. Mai în sus urmează castanii”

”Palatul telefoanelor 1969-2019. Aici, pe colt strada 9 Mai cu strada. Dragoș Vodă a fost initțal o clădire cu spatii comerciale și curte comună cu locatari. Era chiar o grădiniță prin 1966-67, în urma unei explozii (butelie de gaz a unui locatar) întreaga clădire a fost demolată, pe locul ei a fost construită Poșta Nouă ...”

”M-am născut pe strada 9 Mai, la numărul 5. În această poză se vede casa, tot in stânga. La aceeași adresă se afla și M.A.T-ul, cu pivnițe care se aflau sub toată lungimea casei. Am locuit în această casă, cu curtea ei mare, timp de 17 ani ...”

”Pompierii, iar lângă, era geamul brutăriei de unde luam jumate de franzelă caldă când ieșeam de la liceu. O mâncam până acasă.”

”În curtea acestei clădiri funcționa o fierărie. Pe partea în care se lucrează, după stâlp, trotuarul făcea o mică curbă, iar în următoarea casă, după stâlp, stăteau familiile Suciu și Oros.”

”Stânga - casa lui Dan Mihai. Centru - casa lui Șiman Gheorghe. Dreapta- casa lui Tobac. Gheorghe Șiman. În fața casei - taxi de marfă”

”... în casa din stânga stătea familia Kerestes renumită pentru imensul dud din curte, iar în casa din dreapta stăteau mai mulți locatari cu o curte comună. Între cele două case era o străduță îngustă mereu murdară ...”

”Frumoasa casă cu pitici colorați frumos și multe flori, gardul vopsit verde și un cățel mic maro ce latră la poarta; așa îmi amintesc acea casă”

”... în dreapta, poarta mare stătea familia Strimbely (a fost șef la Marmația) iar următoarea clădire era alimentara. Tot pe dreapta, vizavi de școală, stătea familia Pop ...”

”Strada 9 Mai, Casa Knoblock, azi Batin, Köbel -Zaharanszki...Meluci (Huber), Szava (Turcul cofetar, înghețata), Adrian Sima, urmează case cu multe locuințe (Vraja, Papp, Cinka, Maàk, Sloimi, Álida, Trinczali)”

”Strada Bogdan Vodă, complexul Deservirea în dreapta, în stânga pompierii, fosta panificație și fosta stație de autobuz.”